Dag 15
Blijf op de hoogte en volg Kim en Judith
13 September 2012 | Indonesië, Kalibarumanis
We hebben eigenlijk de hele ochtend op de koffiestop na in de bus doorgebracht, en zijn een keer gestopt om een plaatselijke mercedes op de foto te zetten (een wagen met 2 koeien....). Hoogtepunt van vandaag dus haha.
Vanmiddag nog een lekkere lunch gehad, en daarna nog een uurtje of 2 gereden naar onze laatste excursie, de plantagetour. Deze was vlak bij het hotel dus we werden hier op de route er naartoe afgezet.
We kregen een mooi rijstvrouwtjeshoedje op en werden meegenomen over de plantage. Voor ons al veel bekende dingen, aangezien we deze ook allemaal op Sumatra al gezien hadden. Wel nog het proces van het produceren van koffie en palmsuiker van begin tot eind uitgelegd en gezien gekregen.
Na de plantage werden we door de weeskinderen die in dit project meewerken opgewacht en kregen we een lekkere kop thee en wat plaatselijke lekkernijen zoals gebakken banaan en een ananas oliebol. Ook werd er een dansvoorstellingtje gegeven en werden we zelf versierd met een prachtige bloem in ons haar en een ketting gemaakt van jonge palmbladeren die door de kinderen zelf waren gemaakt. De mannen kregen allemaal een kroontje op van hetzelfde materiaal. Daarnaast kreeg een van de mannen en een van de vrouwen in onze groep ook nog een soort van boeket, wat voor van alles goed was, zoals bv. de vruchtbaarheid.
Hierna werden we zelf ook uitgenodigd om mee te dansen, wat weer erg leuk was en vast ook wel erg grappig om te zien.. Tonny was ook alweer aanwezig om ons naar het hotel te begeleiden. Hier aangekomen nog even wat bijgekletst met wat groepsgenoten en daarna gezamelijk in het restaurant gaan eten.
Nu weer tijd om te gaan slapen.. Morgen namelijk voor de laatste keer de wake up call... Om, je raad het vast al... 5:00 uur! Waarschijnlijk komen we morgen tegen 17:00 uur Balinese tijd (een uur later dan op Java) aan in het hotel en kunnen we dan heerlijk nog een paar dagen bijtanken. Maar al die vroege wake up calls waren het zeker meer dan waard!!
Tot op Bali!
Harriet De Bresser:
Wat gaat de tijd toch hard, geweldig om jullie verslag steeds te lezen, zo herkenbaar.
Vorig jaar nog in Kalibaru en Bali geweest. En dan op naar Bali, heerlijk relaxt en geen vroege wake up call meer. Bali is grotendeels hindoestaans. Veel kleurrijker.
Geniet nog lekker van jullie laatste dagen.
Mijn vakantie is vanmiddag begonnen. Wij vertrekken zaterdagmorgen naar Brazilie, heerlijk
13 September 2012 - 22:29
Ons Moeke:
Voor jullie al weer bijna tijd om uit bed te komen. Op weg naar Bali, zon, zee en ....... uitslapen.
Inderdaad veel dingen meegemaakt en mooie dingen gezien maar nu tijd om te relaxen. Hopelijk laten ze jullie daar in de nacht lekker slapen zonder wakker te worden gejengeld. Zorg er voor dat de leesboeken niet voor niets zijn meegegaan en ga alleen dingen doen waarbij je niet vroeg uit bed hoeft. Kortom ga genieten van jullie dagen op Bali en maak er mooi tijd van. Love you en dikke kussen van ons allemaal -
14 September 2012 - 12:50
Marie- Therese Schaapsmeerders:
Ik volg jullie verhalen steeds. Ze blijven mooi. hopelijk vinden ze je koffer judth. -
14 September 2012 - 12:58
Herman Mieke:
hoi wij zijn weer terug van ons midweek-je. Het was ook leuk en gezellig. Maar valt in het niet van wat jullie allemaal meemaken haha verschil moet erzijn toch.Het is en lijkt erg vermoeiend maar een ervaring rijker.( Geweldig) maar nu wel even wat gas terug zijn jullie tenminste uitgerust als jullie thuis komen hoeveel foto's zijn er door jullie al gemaakt? Heel veel gr de rijpertjes