Dag 16 - Reisverslag uit Benoa, Indonesië van Kim en Judith - WaarBenJij.nu Dag 16 - Reisverslag uit Benoa, Indonesië van Kim en Judith - WaarBenJij.nu

Dag 16

Blijf op de hoogte en volg Kim en Judith

15 September 2012 | Indonesië, Benoa

Vanmorgen was het niet 5.00 uur, maar 3.00 uur dat de wake up call ging. Kijk dat het de afgelopen weken zo is geweest dat we door de moskee even gewekt werden en dan weer in konden slapen, oké daar viel nog mee te leven, vanmorgen sloeg echt alles. Om 3.00 uur begon de moskee te zingen, athans de imam, en dat heeft werkelijk tot 5.00 uur geduurd!
Belachelijk gewoon, zelfs in Marokko en Turkije zingen, schreeuwen, prediken of hoe ze het dan ook noemen, ze niet zo lang.

Toen we dus aan het ontbijt verschenen, zat iedereen wat ongelukkig voor zich uit te staren, en was de moskee onderwerp van het gesprek. Om 6.00 uur werden we in de bus verwacht en ging de laatste dag en reis op Java van start.
Rond 8.00 uur even een plasstop gehouden omdat we met de ferry maar Bali zouden gaan. We kwamen dan ook niet veel later aan bij de haven, waar we uit zijn gestapt en de bus rustig op de boot gezet kon worden.

Wij zochten een plekje boven op het dek, waar natuurlijk horloge en zonnebril verkopers hun uiterste best deden ons te verleiden tot een aankoop, wat natuurlijk niet gelukt is. Ook stonden er een paar zotjes (al oerwoud geluiden makend) op de boot die voor een paar euro, de boot afsprongen het water in. Wij deden er niet aan mee, aan die onzin!

Een uurtje later, na een redelijk rustig vaartripje, zette de bus voet aan wal op Bali. Wij zaten alweer in de bus zodat we gelijk door konden rijden richting de lunchstop wat nog ongeveer 2 uur duurde. Tijdens de reis, in de bus heerlijk wat geslapen, al kom je daar vermoeider uit dan als je probeert wakker te blijven.

Tegen 12.15 uur (Balinese tijd, is een uur later dan op Java) zaten we aan tafel voor de lunch. Wederom rijst met kip en saté, maar dit keer erg lekker klaargemaakt.
Omdat de reis nog een aantal uren zou duren, zij we snel weer in de bus gestapt om richting Depasar te gaan. Dit is de hoofdstad van Bali waar tevens het hoofdkantoor van Panorama Destinations ligt. Dit is de organisatie van hier die Fox heeft ingehuurd voor onze reis.

Ongeveer rond 16.00 uur kwamen we daar aan en namen we spijtig genoeg afscheid van Wim en Jacqueline. Omdat zij een dag langer op Bali zitten, verblijven ze in een ander hotel in een andere plaats op Bali.
Wij vervolgden met de bus onze reis naar Benoa, maar vanwege de files (de mensen werken hier maar tot 16.00 uur) kwamen we uiteindelijk pas om 17.45 uur aan bij ons ressort.
Prachtig gelegen, niet direct aan het strand maar we hoeven maar een straatje over te steken. Na het inchecken, het afscheid nemen van Tonny, Erik en Sudijaman zijn we op zoek gegaan naar onze kamer.

Het duurde even voordat we deze gevonden hadden, we zitten dan ook in de allerlaatste kamer van het ressort. Gelukkig een prachtige kamer, jammer van ons terrasje wat uitkijkt op een stenen muur. Maar verder niets te klagen.
Toen was het wachten op de koffers. Ongeveer 10 minuten later kwam de kamer jongen aan en wat bleek..... de koffer van Judith was er niet. Oeps..... probleempje. De kamerjongen moest dus op zoek naar haar koffer, die gelukkig bij een groepsgenoot op de kamer stond. Eind goed al goed!

Vanavond heerlijk in het restaurant van het hotel gegeten, en op tijd richting de kamer vertrokken. Nog even geskyped met het thuisfront en toen gaan slapen. Wat een heerlijk vooruitzicht dat we morgen er niet zo vroeg uit hoeven. We worden pas om 10.00 uur verwacht voor de uitleg van de excursies!

Voor nu welterusten en tot morgen!

• 15 September 2012 - 10:29

Ons Moeke:

Excursies zijn inmiddels al geboekt, heb ik op facebook gelezen. En lekker uitgeslapen hebben jullie ook, tot half 8. Natuurlijk het ritme is zo gewend om vroeg op te staan dat half 8 al uitslapen is. Wederom weer een heel leuk stuk om te lezen en met skype kon ik gisteren zien dat jullie er niet onder geleden hebben om steeds vroeg uit bed te moeten. Nu nog een paar dagen heerlijk genieten en relaxen en dan komen jullie als herboren terug naar Nederland. Geniet van deze dagen en misschien spreek ik jullie later nog. Love you en dikke kussen van ons allemaal

• 15 September 2012 - 11:37

Dirk:

Google even Ultieme gids voor Bali. Geheel gratis !

• 15 September 2012 - 14:11

Herman Mieke:

Och och wat een gedoe met dat geloof daar. Zeg gewoon dat ze moeten slapen. Dat is toch geen tijd.
    Maar verder gaat alles wel heel goed. Nu geniet ze want deze week is zo voorbij.
    En we genieten nog steeds van jullie verslagen. doeii Herman Mieke en de rest

• 15 September 2012 - 14:33

Ons Mams:

Hoi dames na een vermoeiende reis eindelijk uitrusten op bali.Maar jullie kennende wordt het vast nog een avontuur beleefd.Ik was blij om jullie te zien en spreken via faceteim het was erg gezellig en oma en pa vonden het ook fijn om jullie te zien.Nu geniet nog maar even en we zijn weer benieuwd naar jullie volgende spannende beleefnis veel liefs en een dikke knuffel van ons allemaal x x x x x