Venetië
Blijf op de hoogte en volg Kim en Judith
14 September 2017 | Italië, Mogliano Veneto
Vanmorgen rustig opgestart, toch ook wel eens lekker een soort van uitslapen na al die drukke dagen met vroege treinen. Na een heel goed ontbijt (ze hebben hier heerlijke warme chocomel voor bij het ontbijt,meer eens wat anders dan thee) zijn we in de richting van het station gelopen om de trein naar Venetië Santa Lucia te pakken. Op het perron aangekomen zagen we dat er meer mensen op dat idee waren gekomen en ook in de trein was het super druk. Gelukkig is het maar 25 minuutjes, dus dat kunnen we wel staan, zeker zonder die grote zware rugzak.
In Venetië aangekomen hebben we voor ons gevoel de minst toeristische route naar het San Marcoplein genomen. We hadden nu tenminste de tijd om rustig rond te kijken inplaats van op te moeten letten of je voorganger niet bedenkt midden op het pad te stoppen waardoor je er tegen aan loopt. Lekker op het gemak zijn we door Venetië gewandeld, tot we op het San Marco plein aankwamen, aha hier waren alle toeristen gebleven. Ongelofelijk hoeveel mensen er op een plein kunnen staan, het was dan ook onbegonnen werk om een selfie zonder toeristen te maken. Via Google maps kwamen we er achter dat we toch al bij de San Marco Basiliek waren geweest, want die staat gewoon op het plein, maar een eindje verderop staat ook een hele mooie basiliek (wij vinden deze persoonlijk mooier dan de San Marco) dus via Google maps zijn we daar naar toe gewandeld. Nou ja, we zagen hem aan de overkant van het water liggen. Omdat we een zijstraatje gepakt hadden waren er hier geen toeristen wat het maken van leuke foto's een stuk makkelijker maakte. Het is vandaag iets minder weer dan gisteren, meer bewolkt maar qua temperatuur is het goed.
Vanaf daar zijn we wat verder de stad ingewandeld, soms weet je gewoon niet meer of je ergens al wel of niet bent geweest. Het is echt een dwaalstad, zonder kaart of Google maps red je het hier als toerist niet. Maar wat zijn het fantastische steegjes en bruggetjes allemaal over het water heen. Je kijkt echt je ogen uit en het is elke keer weer een verrassing wat je gaat zien als je het bochtje om gaat. Na heerlijk wat te hebben rondgewandeld en de 'belangrijkste' hoogtepunten van de stad gezien te hebben zijn we gaan lunchen. Ergens bij een leuk tentje ergens in de achteraf steegjes van het San Marco plein waar het gelukkig goed betaalbaar is, hebben we een pizza samen gedeeld. Dat was wel even voldoende om de middag door te komen. Het was alleen een beetje jammer dat ze hang toiletten hadden, waardoor ik de 0,75 cl water die ik net opgedronken had bij het eten toch nog maar even op moest houden.
Nadat we verder rondgestruind zijn door de stad, nog wat belangrijke bruggen gezien hebben en gelukkig tussendoor nog even een plasje gedaan te hebben, vonden we het tijd worden voor een Italiaans ijsje. Genoeg ijssalons hier te vinden en ze hanteren daarbij ook nog eens allemaal dezelfde prijs, dus we konden kiezen welke we wilden en het ging ons dan vooral om welke smaken ze hadden. Met het zicht op een waterstraatje met gondels hebben we deze heerlijke lekkernij opgegeten. Het is goed vertoeven hier ondanks dat het vandaag zelfs een paar druppeltje geregend heeft.
Na het ijsje zijn we terug naar in de richting van het station gewandeld. Judith heeft nog een mega aankoop gedaan (zonnebril van €2,50) en na nog wat foto's op de brug gemaakt te hebben vinden we het tijd worden om terug richting het hotel te gaan. Het was al 18.00 uur, dus we hebben onze dag weer goed gevuld gehad. In het hotel aangekomen even wat dingetjes gewassen, en daarna wat gaan eten in het eettentje voor het hotel. Daar een heerlijke biefstuk met rucola en parmezaan voor mij en voor Judith met champignons erbij op. Hierna terug naar het hotel gegaan gedoucht en daarna een tijdje met zijn tweetjes op de badkamer doorgebracht. Ik hoor jullie denken, wat doen jullie met zijn tweetjes op de badkamer.... Nou, daar werkte de WiFi het beste, en ik moet eerlijk zeggen zo met twee is het best gezellig... Ik zat op de dichte plee en Judith op het krukje en we hebben ons prima vermaakt. Morgen om 09.34 uur de trein naar Venezia Mestre waar we dan een overstap van een uur hebben. We hopen halverwege de middag op onze volgende bestemming aan te komen, Florence.
Tot morgen!
15 September 2017 - 16:54
Jacqueline:
Dat zijn al behoorlijk wat ijsjes in deze vakantie. Dat wordt straks weer afkicken.